Jouluajatuksia Sinulle

Jouluajatuksia Sinulle

Jouluajatuksia Sinulle

Joulu lähestyy ja mielet herkistyvät. Onneksi joulun taika voittaa pimeyden ja kynttilä antaa voimaa. Taian luojina me naiset olemme ikuisia mestareita: osaamme loihtia kaunista ympärillemme ja tarjota maukasta vatsaan. Useimmissa kodeissa nainen kun ohjaa, koordinoi, yhdistää ja auttaa. Mutta myös kääntää ja vääntää – uupuu ja väsyy.

Yritetään ottaa rennosti ja pitää taukoja, kyllä se siitä! Ihana keino on vaikka laulaa välillä. Minä ostin muutama vuosi sitten Tammen Kultaiset koululaulut vanhoilta ajoilta, jonka on toimittanut Timo Leskelä. Kirja on täynnä rakkaita lapsuuden lauluja. Tuttuja joululauluja on lastenlasten kanssa luritettu yhdessä jo jonkin aikaa.

Jouluvalmistelujen ohessa voimme seurata presidenttikandidaattien touhuja. Kiivaat keskustelut jatkunevat heti joulupyhien jälkeen. On loistavaa että mukana on kaksi naista jotka mielestäni tuovat oman sävynsä miehiseen asetelmaan. Naiset tekevät kilpailusta paremman ja pehmeämmän. Eräässä naisverkostossani yksi nainen totesi että on hienoa että meillä on ollut 12 vuotta naispresidentti, siitä voidaan sujuvasti olla ylpeitä kaikki.

Tänä vuonna olemme saaneet iloita myös Naisjärjestöjen Keskusliiton 100-vuotisjuhlista. Koko vuonna tapahtui paljon ja sivuilta www.naisjarjestot.fi voi vielä kerrata mitä kaikkea järjestettiin. Kannattaa katsoa. Keskusliiton syyskokouksessa nuori edustajamme Minna Hirvonen oli ehdolla Keskusliiton hallitukseen, mutta ei vielä tullut valituksi. Uskon että joskus vielä tulee. Minna tekee paljon työtä omilla sivuillamme www.suomennaisyhdistys.fi, josta hänelle suuret kiitokset.

Suuret kiitokset kuuluvat myös sihteeri Kukka Lehmusvirralle, varapuheenjohtaja Marja Anttilalle ja rahastonhoitaja Päivi Kuokkaselle. Myös koko hallitus on tehnyt arvokasta työtä käyttämällä aikaansa yhteiseen hyvään.

Toivon että näemme toisiamme usein järjestömme tapahtumisissa myös ensi vuonna. Jo heti tammikuussa on mielenkiintoinen näyttely Postitalossa. Ensi vuonna tavoitteemme on myös tehdä uusia käytännön hankkeita erityisesti nuorten naisten hyvinvoinnin tukemiseksi.

Jokaista meitä tarvitaan naistahtoa ja naistuntoa edistämään.

Lämmintä Joulua kaikille!

Seija Sihvola
puheenjohtaja

seija.sihvola(at)senergia.com

Sihteerin tervehdys

Kuluneen syksyn kohokohta monelle meistä oli Naisjärjestöjen keskusliiton 100-vuotisjuhla Finlandia-talolla lokakuussa. Kiitos kaikille osallistujille. Meitä Naisyhdistysläisiä oli paikalla jäsenmääräämme nähden todella runsaasti. Myös muut yhteiset tapaamiset, mm. Aalto-yliopistossa vierailu sekä tutustuminen Sohlbergin kotimuseoon jouluglögeineen, olivat virkistäviä ja lämminhenkisiä tapahtumia. Kuulimme ja näimme paljon – uutta ja vanhaa.

Aloitamme vuoden 2012 tutustumalla tiistaina 17.1.2102 klo 16.30 Postimuseon näyttelyyn Kuin silloin ennen – lasten elämää Rudolf Koivun kuvittamana. Näyttely kertoo lasten elämästä Suomessa 1900-luvun alkupuoliskolla. Näyttely esittelee lasten elämää eri näkökulmista. Koivun (1890- 1946) kuvamaailma peilaa osuvasti aikakauden tapoja ja tottumuksia. Koivulla oli hyvä kosketuspinta lasten maailmaan, sillä hän oli yksi Suomen merkittävimpiä lastenkirjojen kuvittajia. Postimuseo sijaitsee Helsingin pääpostitalossa, Asema-aukio 5 H. Näyttelykäynnin jälkeen nautimme yhdistyksen tarjoamat kahvikupposet.

Helmikuun lopulla on taas aika kokoontua vuosikokouksen. Tänä vuonna se pidetään keskiviikkona 29.2.2012 klo 17.00 Naisliiton tiloissa osoitteessa Aurorankatu 17 A 11. Kokouskutsu lähetetään kaikille jäsenille helmikuussa. Vuosikokousesitelmän pitää Espoon kaupungin Perheasiain yksikön esimies, Oik. kand. Marjatta Karhuvaara aiheenaan muuttunut isyys ja sen vaikutukset etenkin nuoriin äiteihin erotilanteessa. Lisäksi hän käy läpi sitä, miten ja miksi puolisoiden välejä/suhteita varsinkin lapsiin liittyen pyritään sovittelemaan nykyisin mm. tuomioistuimessa

Ennen vuosikokousta on mahdollisuus osallistua sisarjärjestömme Suomalaisen Naisliiton ja sen Helsingin Osaston järjestämään jokavuotiseen ajankohtaisseminaariin ravintola Kaisaniemessä, Kaisaniemenkatu 6, lauantaina 4.2.2012 klo 11.45 – 16.00. Seminaarin aiheena on Ahneusko meitä kantaa? Puhujina mm. KTT Sirkka Hämäläinen aiheenaan Tulonjaon ja talouskasvun yhteyksistä, KTT Pirkko Talvio aiheenaan Häpeä ohjaa kulutusta ja YTL Eero Ojanen aiheenaan Filosofi ei halua rikastua. Seminaarin hinta on 28e ja se sisältää lohikeittolounaan. Ilmoittautumiset ja lisätiedot 16.1.2012 mennessä sihteerille.

Kevään muut yhteiset tapahtumat ovat vielä ajatuksina ilmassa, joten jos Sinulla on mielessä jokin mielenkiintoinen näyttely, luento, teatteriesitys tms, minkä haluaisit kokea hyvässä seurassa, otapa yhteyttä.

Mutta nyt viettäkäämme ihanaa Joulun aikaa kukin tahollamme:

Rauhallista Joulua ja Onnea Vuodelle 2012 Teille kaikille!

Kukka Lehmusvirta
lehmusvirta(at)kolumbus.fi
www.suomennaisyhdistys.fi, www.naisyhdistys.fi

Suomen Naisyhdistys ry on maamme vanhin naisyhdistys. Luomme Naistahdolla ja Naistunnolla hyvinvointia

.

.