Kansainvälinen tyttöjen päivä 11.10.2012

Kansainvälinen tyttöjen päivä 11.10.2012

Sukupuolten tasa-arvo repeää, kun tytöt saavuttavat teini-iän. Perheet eivät näe tyttöjen koulutukseen sijoittamista järkevänä ratkaisuna, etenkin jos heitä tarvitaan kipeästi kotona. Pojat nähdään usein perheen pitkäaikaisina investointeina, kun tyttöihin suhtaudutaan ennemmin taloudellisena taakkana.

Myös väkivalta ja varhaiset avioliitot rajoittavat tyttöjen mahdollisuuksia elämässä. Tytöillä on harvoin valtaa päättää koska ja kenen kanssa menevät naimisiin. Myös liikkumisen vapaus ja mahdollisuus kodin ulkopuoliseen elämään kärsivät, kun tytöt avioituvat nuorina.

Lokakuun 11. päivä juhlitaan tyttöjä joka puolella maailmaa, sillä YK on julistanut päivän kansainväliseksi tyttöjen päiväksi. UN Womenin tavoitteena on maailma, jossa on yhtä arvokasta syntyä tytöksi kuin pojaksi. Haluamme kannustaa tyttöjä osallistumaan aktiivisesti, tehokkaasti ja tasavertaisesti poikien kanssa koulutukseen, päätöksentekoon, urheiluun ja kulttuurielämään.

Tue maailman tyttöjä – tykkää meistä Facebookissa!

UN Women toimii – tositarinoita kentältä

Kenian salainen ase tyttöjen pitämiseksi koulussa
Keniassa puoli miljoonaa teinityttöä alkaa saada ilmaisia terveyssiteitä. Tyttöjen ei enää tarvitse jäädä pois koulusta kuukautisten vuoksi.

Luisa Sambu – tyttö, joka pelastui avioliitolta
17-vuotias Luisa yritettiin pakottaa naimisiin itseään vanhemman miehen kanssa. Hän halusi kuitenkin jatkaa opintojaan ja päättää itse elämästään.

Kännykkäpeli muuttaa nuorten asenteita Etelä-Afrikassa
UN Womenin tuottama MoRaba on peli, joka auttaa nuoria tunnistamaan tyttöihin kohdistuvan väkivallan ja hyväksikäytön muotoja

Turvallinen koulumatka tytöille

Yli miljardi ihmistä asuu suurkaupunkien slummeissa, joissa julkisilla paikoilla tapahtuvan väkivallan pelko rajoittaa jokapäiväistä elämää. Koulumatka on lukemattomille tytöille päivän vaarallisin hetki. Puolet seksuaalisista hyökkäyksistä maailmassa kohdistuu vielä kouluiässä oleviin tyttöihin.

Tuo koulusi mukaan päivätyökeräykseen tai osta 10 euron Globaalilahja, jonka ansiosta UN Women voi tehdä suurkaupungeista turvallisempia paikkoja tytöille.

Sinun tuellasi voimme varmistaa, ettei tyttöjen tarvitse jättää koulunkäyntiä kesken julkisilla paikoilla tapahtuvan väkivallan vuoksi.

Globaalilahjat | Päivätyökeräys

UN Womenin pääjohtajan tervehdys

.

.