Leena Löyttyniemi – Suomen Naisyhdistyksen kunniajäsen: ”Tärkeimpiä ovat ihmiset. Vasta sitten tuleva ajatukset ja viimeisenä saavutukset.”

Leena Löyttyniemi – Suomen Naisyhdistyksen kunniajäsen: ”Tärkeimpiä ovat ihmiset. Vasta sitten tuleva ajatukset ja viimeisenä saavutukset.”

Kunniajäsenemme ja pitkäaikaisen puheenjohtajamme Leena Löyttyniemen Viikonnainen-sivu on joutunut ikävän hakkeroinnin kohteeksi ja se on nyt poistettu sivuiltamme ao. kohdasta. Julkaisemme siksi Leenan Viikonnainen-Leena-Löyttyniemi-300x225sivun nyt uudelleen:

Ylitettyäni 70 vuoden iän jo muutamia vuosia sitten, aloin tarkkailla elämää entistä tarkemmin ja syvemmin. Olen murehtinut elämäntehtäväksi kokemieni asioiden haaksirikkoa.
Kotitalousopettajien liiton toiminnanjohtajana ja Kotitalous-lehden päätoimittajana toivoin voivani vaikuttaa niin, että kotitalous olisi nähty laveasti yksilön ja perheen ravitsemuksen, talouden, hygienian ja ihmissuhteiden kokonaisuutena kotikulttuuria unohtamatta. Mutta, kun perhe- ja kuluttajakasvatus ei saanut pysyvää sijaa kotitalouden sisällä, tunsin olleeni liiaksi idealisti.

Eläkeläisenä olen hiljalleen luopunut yhteiskunnan parantamisesta mm. lehtikirjoitteluin. Yhdistysihmisenä kuitenkin nautin, kun saan olla erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä. Villa Lanten Ystävät, Suomen Kukkasrahasto, Minna Canthin Seura, Munkkivuoren kirjapiiri, Suomen Naisyhdistys ja muutama muukin yhteisö sekä ystävien kanssa kyläily tuovat monipuolista sisältöä elämääni.
Onnellisinta elämässäni ovat kuitenkin yhteiset harrastukset mieheni kanssa; aamulenkit, yhteiset ateriat, pyöräilyretket Euroopassa, Lapin talvihiihdot, Historian Ystävien kaukomatkat ja leppoisa oleskelu Mäkituvalla Janakkalassa.

Kiitollisina iloitsemme lapsistamme Minnasta ja Mikosta sekä viidestä lastenlapsesta.
Kuten kuuluisin filosofimme Georg Henrik von Wright on sanonut:”Tärkeimpiä ovat ihmiset. Vasta sitten tuleva ajatukset ja viimeisenä saavutukset.”

Leena Löyttyniemi, FM ja KTaO, toimi Suomen Naisyhdistyksen puheenjohtajana vv. 1988-2006. Hän on Suomen Naisyhdistys ry:n Kunniajäsen.

.

.