Marzia, ystäväni dokumenttielokuva Kinopalatsissa ti 7.4, ke 8.4 ja to 9.4 klo 18.00.

Marzia, ystäväni dokumenttielokuva Kinopalatsissa ti 7.4, ke 8.4 ja to 9.4 klo 18.00.

Pohjola-filmi julkaisee ensi viikolla Marzia, ystäväni -nimisen dokumenttielokuvan, joka levitetään useammalla paikkakunnalla. Helsingissä elokuvasta on näytökset Kinopalatsissa ti 7.4, ke 8.4 ja to 9.4 klo 18.00.
Elokuva kertoo tarinan parikymppisestä toimittaja Marziasta, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, vapaudesta ja mielenkiintoisesta työstä. Hän haaveilee rauhasta ja itsemääräämisoikeudesta elämäänsä. Afganistanissa nämä unelmat ovat vallankumouksellisia. Elokuva käsittelee naisten oikeuksia Afganistanissa ja sen kautta haluamme nostaa myös sitä, miten Suomessa voisimme edistää maan tasa-arvokehitystä.

Ohjaus: Kirsi Mattila
Tuottaja: Pohjola-filmi / Elina Pohjola ja Piia Nokelainen
Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus / Juha Elomäki

Täältä löytyy elokuvan kotisivu (, jossa myös geoblokattu traileri). http://www.pohjolafilmi.fi/tuotannot/marzia-ystavani/

Näytöksistä Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1426787610965144/

Elokuvan ohjaajalta:
”Tutustuin Marziaan keväällä 2011, kun olin neljättä kertaa Kabulissa Naistoimittajat ry:n matkassa kouluttamassa paikallisia naistoimittajia. Halusin tehdä elokuvan, joka kertoisi afgaaninaisten rohkeudesta ja heidän taistelustaan omien oikeuksiensa puolesta.
Marzia oli nuori, lahjakas ja täynnä odotuksia. Afganistan on sotaa käyvä maa, jossa ihmiset elävät jatkuvasti varuillaan, alituisessa pelossa ja epävarmuudessa. Tässä ilmapiirissä uudet tuulet eivät hevin pääse puhaltamaan. Marziankin unelmat joutuivat vastatuuleen. Mitä me länsimaiset ihmiset voimme ymmärtää Marzian unelmien ja todellisuuden välisestä ristiriidasta? Emme suoralta kädeltä yhtään mitään. Niin erilaiset meidän mahdollisuutemme maailmassa ovat.

Neljän vuoden aikana opin tuntemaan Marzian hyvin. Olimme yhteydessä tiiviisti, meistä tuliystäviä. Opin, miten ikivanhojen perinnäistapojen paino on lähes musertava ja miten perheellä ja yhteiskunnalla on valta päättää naisen elämästä.
Tässä dokumenttielokuvassa haluan rakentaa sillan kahden maailman välille. Haluan näyttää, millaista Marzian elämä on ja miten traditiot läpäisevät koko hänen olemassaolonsa. Marzian tarinasta tulee symboli afgaaninaisten kamppailulle laajemminkin; on kyse naisen – ihmisen –oikeudesta itse päättää omasta elämästä, vapaudesta valita oma tiensä”

Ystävällisin terveisin,

Kaisu Suopanki

Kaisu Suopanki
Tiedottaja
Pohjola-filmi
+358 44 946 4664
www.pohjolafilmi.fi

Marzia, ystavani

.

.