Mutta millainen on Joulumuori?

Mutta millainen on Joulumuori?

Joulupukilla on tähän aikaan vuodesta kysyntää ja lapset odottelevatkin häntä jo malttamattomina käymään. Joulupukista ja hänen historiastaan löytyy runsaasti tarinoita, mutta vähemmälle huomiolle kaiken hyörinänä keskellä jää Joulumuori. Joulun kunniaksi päätinkin nostaa valokeilaan Joulumuorin ja selvittää mitä hänestä tiedetään.

Joulumuorin kerrotaan olevan helposti lähestyttävä ja aina hyvällä tuulella. Hän on myös epäilemättä hyvä organisoimaan ja laittamaan ruokaa suurellekin tonttujoukolle. Kerrotaan, että Joulumuorin tunnistaa punaisesta esiliinasta, joka on täynnä taskuja ja taskut ovat pullollaan tarpeellisia tavaroita. Esiliinan vyöstä riippuu puurokauha ja kaulassaan Joulumuorilla on avainnippu, jossa on avain kenties myös Joulupukin salaiseen lahjapajaan.

Joulumuorin tarkkaa ikää ei tiedetä ja kuten kaikki ymmärtävät, tätä asiaa ei ole naisilta soveliasta tiedustellakaan. Jotain suuntaa antanee kuitenkin tieto Joulupukin 364 vuoden iästä. Joulupukin mukaan muori on touhukas ja nuorekas, joten ikää ei vielä liene kovin montaa sataa vuotta.

Joulumuori tunnetaan suunnattoman suuresta reseptikokoelmastaan, vaikka hänen kyllä kerrotaan osaavan tehdä lähes kaikki ruuat ulkomuistista. Kymmenen tontun joulupuuro syntyy seuraavalla reseptillä: hurjan paljon riisiä, aika paljon vettä, vielä enemmän maitoa sekä tonttuhyppysellinen suolaa. Puuroon voi kuulemma lisätä myös ”mihin minä sen paninkaan”-maustetta, jos sitä sattuu löytämään. Puuro kehotettaan nauttimaan yhdessä sokerin ja kanelin kanssa, hyvässä seurassa ja tietysti sulassa sovussa.

Hyvää ja Rauhallista joulunaikaa kaikille!

Lähde: www.santaclaus.fi

.

.