Naisyhdistyksen elokuvailta tiistaina 12.2. klo 18.00 BioRex Sellossa: Beasts of the Southern Wild

Naisyhdistyksen elokuvailta tiistaina 12.2. klo 18.00 BioRex Sellossa: Beasts of the Southern Wild

Hei kaikki Naisyhdistyksen jäsenet

Aloitamme vuoden yhteisellä elokuvaillalla. Olemme varanneet ostoskeskus Sellon elokuvateatterista bioRexistä meille laskiaistiistaina 12.2. klo 18.00 Rex-salin ja sinne
elokuvan Beasts of Southern Wild.

Rex-saliin mahtuu 28 henkilöä ja jokaiselle on oma taaksepäin kääntyvä
nojatuoli jalkatelineineen. Lipun hinta on 10 euroa (tasaraha) per katsoja.

Ostoskeskus Sello sijaitsee Leppävaaran juna-aseman vieressä. Sinne on
Hgin keskustasta loistavat junayhteydet, busseja kulkee
Mannerheimintieltä sekä iso parkkihalli (5 t ilmaista aikaa).

Muutamia lippuja on vielä jäljellä ja niitä voi tiedustella Kukalta, lehmusvirta (at) kolumbus.fi. Tule ja tuo ystäväsikin mukaan!

Beasts of the Southern Wild voitti viime vuonna Sundance-festivaalin pääpalkinnon ja Cannesin parhaalle esikoispitkälle myönnettävän Kultaisen kameran. Nyt elokuva kisaa myös parhaan elokuvan, ohjauksen, sovitetun käsikirjoituksen ja naisnäyttelijän Oscar-palkinnoista.

Elokuvakriitikko Tarmo Poussun mukaan Amerikkalaisen indie-elokuvan viimevuotinen yllättäjä oli 29-vuotiaan Benh Zeitlinin esikoisohjaus Beasts of the Southern Wild. Viime kuukausina se on kerännyt kymmeniä palkintoja maailman festivaaleilla.

Elokuvan päähenkilö ja kertoja on kuusivuotias musta tyttö nimeltä Hushpuppy, jota ensikertalainen Quvenzhané Wallis tulkitsee järisyttävän voimakkaasti. Hän asuu juopon isänsä (Dwight Henry) kanssa laittomassa hökkelikylässä jossain New Orleansin suistomaalla tulvavallien ja järjestäytyneen yhteiskunnan ulkopuolella.

Realistisesti kuvatusta miljööstään huolimatta Beasts of the Southern Wild ei ole ankea sosiaalidraama, vaan kansantarua tai satua muistuttava tarina ihmisistä, joilla ei ole muuta kuin ylpeytensä. Samalla se on sukellus lapsen tajuntaan, jossa tosi ja kuviteltu sekoittuvat yhdeksi taianomaiseksi maailmaksi.

Hushpuppy on perinyt isältään horjumattoman sisukkuuden ja monia selvitytymisen taitoja. Hän tietää, miten rapuja pyydetään ja tulvalta suojaudutaan, mutta tulipaloa hän piiloutuu pahvilaatikkoon.

Vaikka Hushpuppy ei ole koskaan käynyt “kuivalla maalla” tai oikeassa koulussa, hän on kuullut, että jäätiköiden sulaminen johtaa maailmanloppuun. Kun hänen oma maailmansa särkyy isän sairastumisen myötä, hän kuvittelee jäätiköiltä vapautuneiden muinaispetojen tallaavan pian kaiken jalkoihinsa.

Beasts of the Southern Wild on rujo, rehevä ja voimaannuttava taru pienen ihmisen selviytymistaistelusta suuressa ja tuntemattomien vaarojen täyttämässä maailmassa.

.

.