Naisyhdistys vierailee Taiteiden Yönä, 22.8, Ateneumissa tutkimassa Linnan aarteita

Naisyhdistys vierailee Taiteiden Yönä, 22.8, Ateneumissa tutkimassa Linnan aarteita

Naisyhdistyksen seuraava jäsentapaaminen on torstaina 22.8 klo 17.00 Ateneumissa.Samalle päivälle osuu tänä vuonna myös Taiteiden yö, mutta sitä monipuolisempi on Ateneumin päivän ohjelmakin:
klo 17.00 Sopraano Laura Pyrrö, tenori Heikki Halinen ja haitaristi Sami Majamäki esittävät tangoja ja chansoneja Ateneumin pääportaikossa. Kesto 30 min. ja musiikkiesitystä seurata myös maksutta museon ala-aulasta.

klo 18.00 Elokuvassa Wagner and me (2010) näyttelijä ja kirjailija Stephen Fry kertoo suhteestaan rakastamansa säveltäjän Richard Wagnerin musiikkiin ja sen yhteyksistä antisemitismiin. Ateneum-sali, kesto 90 min. Elokuva sisältyy museon pääsylipun hintaan.

Voimme kiertää näyttelyn itsenäisesti omana ryhmänä tai osallistua yleisöopastukselle, mikä alkaa klo 18.00.

Linnan aarteet-näyttelyn ytimenä ovat keisarillinen taidekokoelma sekä Ateneumin Presidentinlinnaan tallettamat teokset, joiden lisäksi mukana on runsaasti arvokasta esineistöä. Esillä on mm. Albert Edelfeltin, Werner Holmbergin, Ferdinand von Wrightin, Hjalmar Munsterhjelmin ja Akseli Gallen-Kallelan teoksia.

Nyt myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhemiesmuotokuva – Marjatta Tapiolan maalaus, mikä paljastettiin 15.2.2013 eduskunnassa- on liitetty osaksi Linnan aarteet -näyttelyä. Teos on saatu lainaan Eduskuntatalosta, jonne se palaa näyttelyn päättyessä syyskuun alussa juuri ennen eduskunnan syysistuntokauden alkamista.Ateneumissa maalaus on esillä näyttelysalissa, johon on rakennettu toisinto presidentin työhuoneesta kirjoituspöytineen.

Lähde siis mukaan nauttimaan sekä Linnan aarteista että ehkä vähän erilaisesta museokäynnistä – ja tietysti hyvästä seurasta!

Ilmoittaudu Kukalle mieluiten sähköpostitse: lehmusvirta (at)kolumbus.fi tai tekstiviestillä p. 0500 423 570, niin tiedämme monelleko jäsenelle yhdistys tarjoaa kahvit omakustanteisen näyttelykäynnin jälkeen.

.

.