Suomen Naisyhdistyksen pikkujouluja juhlittiin 13. joulukuuta 2010

Suomen Naisyhdistyksen pikkujouluja juhlittiin 13. joulukuuta 2010

 

 Suomen Naisyhdistyksen perinteiset  pikkujoulut järjestettiin Naisjärjestöjen Keskusliiton tiloissa Fredrikinkadulla, kahden Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijan toimesta. Kristiina Anttila ja Jenni Tuominen vastasivat illan ohjelmasta ja tarjoilusta, jotka olivat ennalta yllätys kaikille osallistujille. Teemana oli perinteet ja nykyaika, mikä näkyi aina kutsusta juhlien tarjottaviin ja ohjelmaan. Nostalgisen estetiikan ja tunnelman siivittämänä keskusteltiin kuitenkin myös vakavasta asiasta, nimittäin naisiin kohdistuvasta väkivallasta tänä päivänä. Kutsuvieras Nina Suni Kallio Rolling Rainbow -roller derby joukkueesta oli paikalla kertomassa paitsi feministisestä roller derby -lajistaan, myös heidän joukkueensa kalenterihankkeesta, jonka koko tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Amnestyn Joku Raja! -kampanjaan, joka on Suomessa naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen kampanja (http://www.amnesty.fi/mita-teemme/joku-raja). Roller derby joukkue on tehnyt mahtavaa työtä kalenteriprojektillaan. Itse kalenteri on todella näyttävä ja raju, todellista realistista taidetta! Kalentereita oli pikkujouluissa myös myynnissä. 

Perinteet puhuttivat illan aikana paljon jäseniämme. Keskustelu virtasi menneistä jouluruokaperinteistä aina nykypäivän kulutusjuhlan kritisointiin,mikä onkin aina joulun alla erityisen ajankohtainen teema. Myös toinen ohjelmanumero herätti jäsenissä keskustelua ja nosti esiin ajatuksia ja muistojakin: Jenni ja Kristiina esitelmöivät saksalaisista jouluperinteistä ennen ja nyt.

 Jouluiset tarjoilut maistuivat pikkujoulunjuhlijoille; tarjolla oli perinteistä riisipuuroa ja glögiä pipareineen ja manteleineen, sekä tietysti vanhoja kunnon joulutorttuja sekä muita herkkuja. Erityisesti kuitenkin kiitosta ja ihastusta herättivät juhlatilan sekä tarjoilupöytien koristelut. Havut ja runsas kynttilänvalo ovat takuuvarmoja tunnelmanluojia joulun alla. Suurkiitokset kaikille osallistujille.

.

.