Vanhemmuuden kustannusten tasaisemmalle jaolle naisten vahva tuki

Vanhemmuuden kustannusten tasaisemmalle jaolle naisten vahva tuki

Tiedote. Julkaistu: 22.11.2012 klo 15:26 – Naisjärjestöjen Keskusliitto

Naisjärjestöjen Keskusliiton syyskokous 21.11.2012:

Suomalaiset naisjärjestöt antavat vahvan tukensa vanhemmuuden kustannusten tasoittamiseksi tehdylle kansalaisaloitteelle.

-Vanhemmuuden kustannukset eli vauvan hinta on asia, joka pitää päättää tupo-pöytien sijaan eduskunnassa, kuten muutkin perhe- ja sosiaalipoliittiset kysymykset, Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Sirkka-Liisa Anttila vaatii.

Naisjärjestöjen Keskusliitto, joka tavoittaa jäsenjärjestöjensä kautta yli 400 000 suomalaisnaista, antaa tukensa Yrittäjänaisten Keskusliitolle, joka on tehnyt asiasta lakialoitteen Suomen Yrittäjien tuella.

-Vanhemmuuden kustannusten jaon tarkistaminen on kirjattu kolmeen tuoreimpaan hallitusohjelmaan, mutta siitä huolimatta koko yhteiskuntaa hyödyttävät vauvat maksatetaan edelleenkin naisyrittäjillä ja muilla naisia paljon työllistävillä yrittäjillä. Siksi haluamme kannustaa eduskuntaa ottamaan asian käsittelyyn, Yrittäjänaisten Keskusliiton toimitusjohtaja Heli Järvinen perustelee.

Kansalaisaloite vanhemmuuden kustannusten tasaisemmasta jaosta on allekirjoitettavissa osoitteessa www.kansalaisaloite.fi kunhan verkkopalvelu loppuvuodesta valmistuu.

Lisätietoja:

Sirkka-Liisa Anttila, p.050 511 3044
Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja

Heli Järvinen, p. 050 5121736
Yrittäjänaisten Keskusliiton toimitusjohtaja

Vuonna 1911 perustettu Naisjärjestöjen Keskusliitto on sukupuolten välistä tasa-arvoa edistävien naisjärjestöjen kattojärjestö ja yhteistyöfoorumi. Keskusliitto yhdistää eri alojen toimijoita tavoitteelliseen työhön tasa-arvoisemman yhteiskunnan aikaansaamiseksi ja on kansainvälisesti aktiivinen toimija. Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 61 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä yli 400 000 jäsentä.

.

.