Viikonnainen 24

Viikonnainen 24

Ensimielikuva Martasta ei ehkä ole kolmekymppinen uranainen, mutta yritän kovasti omalla esimerkilläni houkutella uutta sukupolvea perinteikkään järjestötoiminnan pariin. Marttojen tavoitteena on ollut jo 112 vuoden ajan edistää kotien ja perheiden hyvinvointia, ja nyt jos koskaan on otollinen hetki palauttaa käsillä tekeminen ja arkielämän hallinnan taidot kunniaan. Joensuulaisessa nuorten marttojen Acat-ryhmässä nautimme marttaharrastuksesta mm. kokkailun, askartelun ja yhteisten liikuntahetkien merkeissä.

Marttatoiminta on antanut minulle valtavasti ikimuistoisia hetkiä niin mukavan yhdessä tekemisen, kiehtovien ihmiskontaktien kuin monipuolisen järjestötoiminnan kautta. Sukupolvien välinen kuilu kapenee marttaillessa ja Marttojen verkottuminen yhteiskunnan eri osa-alueille on ihan omaa luokkaansa. Marttailu – sitä on nyt liikkeellä!

Helena Puhakka-Tarvainen on joensuulainen Martta jo neljännessä sukupolvessa. Lisätietoja http://www.jelli.fi/jarjestorekisteri/naisjarjestot/p-kn-martat-joensuun-marttayhdistys/acat-opiskelijamartat/

.

.